La Fundación Santa Maria i l’Editorial Cruïlla, per tal de promoure la creació d’una literatura per a nens i nenes que fomenti el gust per la lectura en català i que els transmeti, amb qualitat literària, uns valors humans, socials i culturals que ajudin a construir un món digne, convoquen el XXXVI Premi de Literatura Infantil El Vaixell de Vapor i el XXX Premi de Literatura Juvenil Gran Angular.

Amb els 35 anys d’història del Premi El Vaixell de Vapor i els 29 anys del Gran Angular els premis figuren entre els guardons literaris més veterans i prestigiosos, guanyant-se un lloc en el món de la literatura infantil i juvenil en català.

Al llarg dels anys, una quarantena d’autors, de diferents àmbits,  han aconseguit aquests premis amb obres que han esdevingut un èxit de llarga durada i de les quals se n’han fet múltiples edicions com La pel·lícula de la vida, Jo, el desconegut o Allò de l’avi, entre d’altres. A continuació, podreu veure els guanadors i les obres dels Premis d’enguany:

En la 35a edició Premi El Vaixell de Vapor, la guardonada va ser la Teresa Guiluz i Vidal, amb l’obra L’Extraordinari cas dels objectes apareguts. Una novel·la que va enlluernar el jurat, considerant-l’o un llibre intel·ligent i divertit, amb una història que atrapa el lector i el fa somriure, a més de plantejar-li tot de preguntes sobre l’univers i les fronteres del nostre món.

En la 29a edició del Premi Gran Angular, el guardó va ser per a l’Emili Bayo, amb Prop de les bombes, una novel·la molt ben estructurada, amb uns personatges complexos que mostren que en situacions extremes no tot és blanc o negre.

Si voleu saber els guanyadors i les obres de les edicions anteriors, cliqueu aquí.

Per aquesta nova edició dels Premis, ja podeu trobar les bases legals publicades al web de Cruïlla.

La convocatòria dels premis s’adreça a qualsevol escriptor amb el requisit que l’obra presentada sigui un original inèdit i estigui escrita en llengua catalana.

El pròxim guardonat de El Vaixell de Vapor o Gran Angular pot ser tu!