Contes per treballar habits

Els hàbits i les rutines ofereixen al nen un ambient d’estabilitat, seguretat i límits. Per això és recomanable un ambient estable amb horaris, rutines, hàbits i activitats que es repeteixen fins que les interioritza com a pròpies.

“A rentar-se les mans! A dormir! A la dutxa!” Són frases que es repeteixen cada dia, oi? Els llibres són una bona eina per ajudar a establir hàbits en el dia a dia dels nens. No és el mateix “barallar-se” tots els dies fins que els nens entenguin que han de rentar-se les dents, que ensenyar-li com ho fa un personatge en algun llibre de contes o explicar-li, a través d’un llibre, què passa si no se les renta.

Així els nens s’apropen a les rutines des de l’empatia cap a un personatge o des del coneixement, i els més grans deixem de repetir-nos com un disc ratllat, encara que sigui per un estona…

Quan parlem d’hàbits, no podem menystenir els que fan referència als àpats com, per exemple, adquirir l’hàbit de mastegar bé abans d’empassar-se el menjar.

Algun cop has tingut la sensació que els teus fills són com els ànecs, que s’ho empassen tot sense mastegar? Segurament més d’un cop has pensat que un dia d’aquests tindreu un ensurt… Dons sí, mastegar bé abans d’empassar és molt senzill i pot evitar molts ensurts perquè hi ha menys risc d’ennuegar-se i, a més, ajuda a fer la digestió. Si no ho comprenen per reiteració, pot ser que sigui el moment de buscar ajuda en els llibres… I, per a això, també en tenim!

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Vols rebre els nostres continguts directament al teu correu? Subscriu-te a la nostra newsletter!

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!

Tornar a la pàgina principal.