Nens aprenen llegint un llibre

Qui digui que aprendre sobre natura, geografia, història, astronomia… és un rotllo, és que no ha tingut a les mans un bon llibre del coneixement. Aquests llibres no són una lliçó avorrida, ni una xerrada interminable, ni un rotllo allunyat de la realitat dels nens. Són una possibilitat d’explorar, de sorprendre’s, d’aprendre… gairebé sense adonar-se que ho estan fent.

Els nens són extremament curiosos sobre el funcionament de les coses i del món que els envolta. Tots, absolutament tots, passen per l’etapa del perquè, seguida de la del com. Una fase que desafia la paciència dels pares i professors, i posa a prova els propis coneixements. Hem d’aprofitar aquesta avidesa per aprendre per a obrir portes a diversos temes. Segur que els grans també aprenem moltes coses noves amb aquests llibres.

Llegir aquesta mena de llibres té molts beneficis: amplia vocabulari, ofereix informació estructurada i veraç, ajuda a comprendre el món, fomenta el pensament crític i promou la reflexió sobre temes quotidians, permet l’autoaprenentatge i potencia la curiositat. Constitueixen, en definitiva, un aprenentatge que està impulsat per la curiositat del lector. Fes la prova amb un d’aquests llibres. Et sorprendrà el resultat. Segur.

“El cervell necessita emocionar-se per aprendre. Adquirir el coneixement d’alguna cosa per mitjà de l’estudi o de l’experiència.”

La curiositat també és una qualitat innata en els nens. Fins i tot des d’abans de néixer, els nostres fills ja senten la necessitat d’indagar tot el que els envolta i interaccionen amb el seu entorn i amb el seu propi cos.

Quan neixen, s’obre davant d’ells un nou món per descobrir. Nous sons, coses per a veure i per a explorar. La curiositat implica motivació i interès, factors indispensables perquè els petits desitgin aprendre més i més. El nostre paper com a pares és posar a disposició d’aquests petits investigadors tot el que faci falta per tal que no perdin la capacitat de sorprendre’s, motor de l’aprenentatge i descobriment.

Gràcies a la tecnologia, els nens d’avui tenen moltes possibilitats d’accedir al coneixement. Però això no treu que se sentin atrets per llibres dinàmics i entretinguts que presentin la informació a través de solapes per desplegar, llengüetes per aixecar, rodes per girar, minillibres per fullejar i grans imatges per observar…

A continuació, us recomenem uns llibres sobre coneixament perquè els vostres fills aprenguin un munt de coses interessants i al mateix temps gaudeixin de la lectura:

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Vols rebre els nostres continguts directament al teu correu? Subscriu-te a la nostra newsletter!

Esperem que gaudiu molt de les nostres lectures! Més informació a www.cruilla.cat i literaturasm.com!

Tornar a la pàgina principal.