«Després del silenci, el que més s’apropa a expressar l’inexpressable és la música». —Aldous Huxley

La música és un art fascinant: va ser una de les primeres expressions creatives de la nostre espècie i atrau a tots els éssers humans per igual. El primer ritme que ens atrau són els batecs del cor de la mare a l’úter. Després, està demostrat que és una bona companya d’aprenentatge durant la infància i una de les millors amigues de l’adolescència. La música no té edat, és terapèutica per a qualsevol persona i està s’associa a la memòria, ja que som capaços de rememorar moments de la nostra vida quan escoltem determinades melodies.

6 beneficis de la música per a nens i nenes

Escoltar i practicar música des de petit activa diverses àrees del cervell necessàries per al creixement intel·lectual i, en conseqüència:

  • Reforça l’atenció i la concentració a través de la melodia.
  • Estimula la creativitat i la imaginació.
  • Activa la memòria, sobretot amb cançons amb lletra, les quals també afavoreixen les capacitats lingüístiques al ampliar vocabulari i ajudar amb les construccions gramaticals.
  • Desenvolupa les habilitats motores gràcies al ritme.
  • Promou el pensament lògic i analític, també a partir dels patrons rítmics, necessaris per treballar bé, per exemple, les matemàtiques.
  • Provoca emocions i ajuda a mantenir un estat d’ànim positiu.

I què significa la música pels joves?

No hi ha dubte de que la música és beneficiosa en el progrés cognitiu, intel·lectual, psicològic, creatiu i, fins i tot, emocional de les persones. El mateix succeeix durant la joventut, època de canvis i de dubtes. Molt sovint, la música es converteix en refugi pels joves: a vegades, per canalitzar el seu món interior i fugir dels problemes; altres, per socialitzar amb altres persones amb gustos similars. Els ajuda a crear una identitat, així com llaços d’amistat, a controlar el seu estat d’ànim i a desinhibir-se socialment. Les lletres funcionen com eina per aprendre valors i, de passada, conèixer idiomes nous o perfeccionar els que ja coneixen.

Subscriu-te a la nostra newsletter!

Vols rebre els nostres continguts directament al teu correu? Subscriu-te a la nostra newsletter!

Més informació a cruilla.cat

Tornar a la pàgina principal.