Sabeu què és la Lectura Fàcil?

A Cruïlla entenem la lectura com un dret inexcusable. És per aquest motiu que creiem que tots els nens i nenes, independentment de les seves capacitats d’aprenentatge, tenen dret a poder gaudir de la lectura per igual. Perquè el deure de fer arribar llibres accessibles de qualitat a tots els nens i nenes ens correspon a tots: a les editorials, als mestres, als pares…

Amb l’objectiu de crear un catàleg més inclusiu i accessible per tothom, us presentem les últimes novetats de la col·lecció Lectura fàcil d’El Vaixell de Vapor:

El robatori del segle

La Rebeca i l’Anton son molt bons amics, però son molt diferents. El que més li agrada del món a la Rebeca és ballar. A l’Anton no li agraden els canvis. Però junts formen un equip invencible. Sinó, que li preguntin al lladre del diamant de Malabar…

Una novel·la plena d’intriga que parla del valor de l’amistat, la cooperació i la inclusió.

Em dic Skywalker

Davant de la casa de la Raquel hi han obert un gran supermercat. Moltes persones n’entren i en surten durant el dia, però̀ ningú́ fa cas de l’home que demana caritat a la porta. Sembla invisible! La Raquel descobrirà̀ el seu secret: es diu Skywalker i ve d’un altre planeta.

Per què son diferents els llibres de Lectura Fàcil?

Facilitar l’accés a les històries que hi ha als llibres requereix tenir en compte una sèrie de normes molt concretes relacionades amb la longitud de les frases, la selecció de vocabulari, la disposició del text i les il·lustracions, etc.

Així, els nens i nenes amb necessitats específiques o dificultats amb l’idioma poden llegir a l’aula els mateixos llibres que els seus companys.

A més, els nostres llibres han passat per un procés de validació amb nens amb diferents dificultats (dislèxia, Asperger, TDAH, síndrome de Down, dificultats lectores, problemes d’aprenentatge o cognitius, estrangers que estan aprenent català…) amb l’objectiu d’assegurar-nos de la qualitat i eficàcia de l’adaptació.

L’enriquiment d’una lectura comunitària, la que es realitza a les aules, no pot deixar fora a ningú. Aquest valor de la lectura en grup va més enllà de comprendre una història, la lectura en comú és compartir amb el company del costat com m’afecta la trama, amb quin dels protagonistes m’identifico més, com ha canviat la meva vida després de llegir aquest llibre…

Per això és tan urgent la publicació d’aquests tipus de llibres de Lectura fàcil, perquè permeten que tots els alumnes comparteixin les històries, emocions i vivències viscudes dins i fora de l’aula.