Els meus primers llibres

Llegir contes als nens des que neixen pot estimular l’adquisició del llenguatge i altres capacitats comunicatives, a més de reforçar la relació amb els pares. Segons un estudi recent, l’Acadèmia Nord-americana de Pediatria afirma que «llegir amb regularitat contes a nens petits des del seu naixement els estimula de manera òptima el cervell i els reforça la relació amb els pares en un moment crucial del seu desenvolupament. En contrapartida, els nens desenvolupen el llenguatge, l’aprenentatge de la lectura i adquireixen capacitats socioemocionals per a la resta de la seva vida”.

marenado

Aquesta recomanació recolza en el fet cada vegada més reconegut pels neuròlegs que una part important del desenvolupament del cervell es dóna durant els tres primers anys de vida.

Des de ben petits, els més menuts poden trobar llibres plens d’històries per jugar i gaudir amb els adults. Des de llibres de roba fins a llibres de cartró poden captar l’atenció dels més petitons amb les seves il·lustracions, diferents textures i, fins i tot, sons i músiques.

Us descobrim alguns d’aquests títols del catàleg de Cruïlla: 

 quin berenar pep milaQuin berenar! Pep i Mila: El Pep i la Mila volen anar a fer un berenar al prat i conviden els seus amics a participar-hi.
Clip-Clap. Pep & Mila: El Pep i la Mila es volen disfressar. Ajuda’ls a combinar les peces de roba! clipclap pep mila
 zigazagaUna ziga-zaga de colors: A mesura que despleguen el fil d’estendre, els menuts hna d’anar buscant peces de roba i identificar-les, segons el color.
Per molts anys!: És l’aniversari del Talp i la Rosa li ha fet un jersei de llana perquè vagi ben calentó. Però amb les presses per preparar la festa, el jersei s’ha perdut. On deu ser? Aixecant les solapes, el lector ajudarà a trobar-lo.Per molts anys
el conilletEl conillet: Un llibre amb música per jugar. Estira el cordill i sonarà música.
El llibre més petit. La flor: Un llibre de roba diminut sense text, suau i tovet, amb il·lustracions d’objectes quotidians fàcilment reconeixibles, per penjar al cotxet, el llitet o la trona.elllibremespetit
kolaadormirKola. A dormir!: A en Kola li passa exactament el mateix que a la resta de petits: en aquesta ocasió té por de dormir sol. Els seus pares, amb idees enginyoses, li solucionen tots els problemes.
Kola. Adéu, xumet!: A en Kola li passa exactament el mateix que a la resta de petits: en aquesta ocasió no vol deixar el xumet. Els seus pares, amb idees enginyoses, li solucionen tots els problemes.kolaadeuxumet
els meus tresorsEls meus tresors: Una caixa amb nou llibrets plens de vocabulari bàsic i imatges quotidianes: la casa, els menjars, la roba, els animals, el bany, la fruita i la verdura, el jardí, les joguines…Una primera biblioteca per als més menuts.
Al darrere dels llibrets hi ha un recorregut per muntar com un puzle i poder jugar-hi.